Kombinerat CAD/CAM program. Efter att vi en tid jobbat mycket med Aspire programvara vågar vi påstå att det är ett av marknadens bästa för att skapa objekt och bestämma arbetsgången i en CNC fräsmaskin. Det är ett kombinerat CAD/CAM program så egentligen behöver du inget annat beredningsprogram än Aspire. Det fungerar utmärkt till 2D och 3D och man skapar allt från serietillverkade enkla artiklar till mycket avancerade 3D objekt. Klicka på logotypen och läs mer och inspireras av denna fantastiska programvara. Finns nu att köpa i vår web butik.

Kombinerat CAD/CAM program. Cut2D kommer från samma tillverkare som Aspire och här kan du både skapa din ritning och bestämma maskinens arbetsparametrar i ett och samma program. Det är ett mycket lättarbetat program för 2D objekt och passar utmärkt för tillverkning av enskilda objekt eller för serietillverkning. Finns nu att köpa i vår web butik.

CAM program. Ett  bra CAM program är en förutsättning för ett lyckat resultat. Milltool är sedan en tid återförsäljare för DeskProto CAM program som hanterar din CAD ritning i STL format. Ett mycket lättarbetat och smidigt program där man snabbt kan ställa in alla arbetsparametrar innan man sparar sin fil och tar den till CNC maskinen. DeskProto har även en rad avancerade funktioner om behovet finnes och det är perfekt för både prototypframställning och serieproduktion. Klicka på logotypen för tillverkarens hemsida och mer information. Finns nu att köpa i vår web butik.

Programvara att styra maskin. USBCNC är ett styrprogram till CNC maskiner vi använt sedan starten 2008. Idag sitter detta beprövade kvalitetsprogram i många CNC maskiner i framförallt Europa. Programvaran är stabil och driftsäker och erbjuder många användbara funktioner som normalt finns på betydligt dyrare mjukvara. USBCNC levereras med flera av våra CNC fräsmaskiner. Klicka på logotypen för tillverkarens hemsida och mer information

Programvara att styra maskin. Vissa av våra maskiner utrustas med styrprogrammet WinPC-NC USB. Denna programvara är inte riktigt lika avancerad som USBCNC och har ett enklare gränssnitt men har samma driftsäkerhet och funktionerna räcker oftast mer än väl. Vi väljer alltid den uppgraderade versionen WinPC-NC USB till maskinerna vi levererar. Klicka på logotypen för tillverkarens hemsida och mer information.

Vi anpassar din maskin och erbjuder i huvudsak två varianter av styrprogram till våra maskiner. Det är USBCNC och WinPC-NC USB. Utöver detta har vi CAM program DeskProto och CAD/CAM Aspire Cut2D. Vi hjälper dig gärna hitta rätt mjukvara som passar till våra styrprogram.

CNC Fräsmaskiner från Milltool levereras alltid helt startklara och bestyckade enligt dina önskemål. Vi gör alla inställningar på vår verkstad innan din maskin levereras. Vi utbildar dig och levererar dokumentation på svenska. Vi är i första hand tillverkare och inte importör så vi kan produkterna vi säljer.