top of page

Bäddfräs: En översikt av Milltools precisionsteknologi

Milltool erbjuder en omfattande serie av högpresterande bäddfräsar, optimerade för att möta de mest krävande kraven inom industrin. Utforska vårt sortiment av bäddfräsar för att upptäcka hur vår avancerade teknologi och precision kan förbättra din produktionskapacitet och kvalitet.

MT01 SERIEN

CNC fräs Milltool MT01 serien

Vår största anpassningsbara modell. Såväl storlek på maskin som bestyckning och specifikationer anpassas efter dina behov.
Mer information om MT01 finns HÄR

MT02 SERIEN

CNC fräs Milltool MT02 serien

MT02 serien finns i tre storlekar och bestyckas individuellt. Detta är en robust och mångsidig modell för fräsning i många olika material.
Mer information om MT02 finns HÄR 

MT03 SERIEN

CNC fräs Milltool MT03

MT03 med rörligt koordinatbord gör den mycket robust och den tål tuffa arbetspass. Levereras alltid helt inbyggd och med bestyckning anpassad till din verksamhet.
Mer information om MT03 finns HÄR

MT04 SERIEN

CNC fräs Milltool MT04

MT04 serien  är våra instegsmodeller som finns i tre storlekar och kan bestyckas med olika spindelmotorer. 
Mer information om MT04 finns HÄR

Vad är en bäddfräs?

En bäddfräs är en kraftfull CNC-maskin som används för att bearbeta arbetsstycken med hög precision och noggrannhet. Trots att många tänker på bäddfräsar för stora objekt, är det viktigt att notera att Milltool anpassar maskinerna efter dina behov, oavsett om det handlar om stora, medelstora eller mindre maskiner. Vi sätter kundanpassning i fokus, en parameter där vi skiljer oss från många konkurrenter.

Hur fungerar en bäddfräs?

En bäddfräs bearbetar arbetsstycken genom att spindeln, med olika verktyg, skär och formar materialet med hjälp av avancerad CNC-styrning. Den robusta bädden bär arbetsstycket medan den rörliga bommen för X&Y-transport positioneras exakt för att möjliggöra precision. Med höghastighetsspindeln och noggrant programmerad programvara utförs skärningen med hög precision och effektivitet. Slutligen övervakar operatören processen för att säkerställa optimala resultat i form av detaljerade och kvalitativa komponenter.

Vad skiljer sig en bäddfräs från en konventionell CNC-fräs?

Den främsta skillnaden mellan en bäddfräs och en konventionell CNC-fräs ligger i deras konstruktion och kapacitet men också genom sin flexibilitet. Arbetsbordet kan delvis bestyckas med olika typer av arbetsbord, där en del kan bestyckas med vakuumbord för snabb och säker fixering, medan en annan del kan ha T-spårbord för mekanisk fixering. Dessutom kan Milltools bäddfräsar utrustas med en större slaglängd på Z-axeln för att möjliggöra enkel integrering av en fjärde roterande axel för bearbetning 360 grader. Samtliga av Milltools bäddfräsar kan levereras med inbyggda dörrar och säkerhetsbrytare samtidigt som den kan byggas helt anpassad efter specifik skivstorlek och bestyckas med dammutsug. Bäddfräsarna kan dessutom utrustas med både fräs och skärfunktion i samma maskin med dubbel Z-axel.

Inom vilka områden används bäddfräsar?

Bäddfräsar används inom en mängd olika branscher och erbjuder en enorm flexibilitet. Den kan anpassas med olika tillval för att passa användarens specifika behov. Milltools maskiner kan fräsa i plast, aluminium, trä samt andra material med enastående precision och effektivitet. Våra bäddfräsar är utformade för att möta de mest krävande behoven hos våra kunder och leverera enastående prestanda i varje bearbetningsoperation.

Vill du öka din produktionskapacitet och förbättra din bearbetningsprecision?
Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra bäddfräsar och hur de kan ta din verksamhet till nästa nivå. Milltool är din pålitliga partner för avancerad precisionsteknologi och effektiva bearbetningslösningar.

Vårt utbud av bädfräsar:

På Milltool erbjuder vi ett omfattande utbud av bäddfräsar anpassade för varje tillverkningsbehov. Från små enheter för finjusterade detaljarbeten till stora bäddfräsar för omfattande och krävande projekt, har vi den perfekta lösningen för din verksamhet. Vårt sortiment inkluderar:

Små Bäddfräsar

Våra små bäddfräsar är idealiska för precisionstillverkning och detaljerade arbeten när behovet av arbetsyta är begränsat och små detaljer ska stycke eller serietillverkas. Dessa kompakta maskiner är kraftfulla trots sin storlek och erbjuder exceptionell flexibilitet och precision för mindre arbetsstycken.

Mellanstora bäddfräsar

För verkstäder som kräver en balans mellan storlek och prestanda är våra mellanstora bäddfräsar det perfekta valet. De erbjuder ökad kapacitet och flexibilitet för ett brett spektrum av tillverkningsuppgifter utan att kompromissa med precisionen.

Stora bäddfräsar

Våra stora bäddfräsar är designade för att hantera stora och tunga arbetsstycken, vilket gör dem idealiska för storskaliga tillverkningsprojekt. Dessa maskiner erbjuder robust prestanda, hög precision och förmågan att utföra komplexa fräsarbeten med enastående resultat.

Milltool är känt för sina anpassningsbara bäddfräsar som är utformade för att hantera ett brett spektrum av material med precision och effektivitet. Kapaciteten att skräddarsy maskiner enligt specifika bearbetningskrav gör oss till en idealisk partner för industrier som arbetar med plast, trä, och aluminium.

Kundanpassning i fokus

Milltools engagemang för kundanpassning sträcker sig över alla materialtyper. Genom att förstå de specifika behoven och utmaningarna som varje material presenterar, kan Milltool konfigurera sina bäddfräsar för att leverera optimala bearbetningsresultat. Denna flexibilitet och anpassningsbarhet säkerställer att kunderna kan uppnå högsta möjliga effektivitet och produktkvalitet, oavsett materialval.

Milltools bäddfräsar representerar en investering i mångsidighet, precision och anpassningsbarhet. Genom att erbjuda skräddarsydda lösningar för bearbetning av plast, trä och aluminium, står Milltool redo att möta de skiftande behoven hos moderna tillverkningsindustrier.

bottom of page