top of page

Bäddfräs: En översikt av Milltools precisionsteknologi

Milltool erbjuder en omfattande serie av högpresterande bäddfräsar, optimerade för att möta de mest krävande kraven inom industrin. Utforska vårt sortiment av bäddfräsar för att upptäcka hur vår avancerade teknologi och precision kan förbättra din produktionskapacitet och kvalitet.

MT01 SERIEN

CNC fräs Milltool MT01 serien.jpg

Vår största anpassningsbara modell. Såväl storlek på maskin som bestyckning och specifikationer anpassas efter dina behov.
Mer information om MT01 finns HÄR

MT02 SERIEN

CNC fräs Milltool MT02 serien.jpg

MT02 serien finns i tre storlekar och bestyckas individuellt. Detta är en robust och mångsidig modell för fräsning i många olika material.
Mer information om MT02 finns HÄR 

MT03 SERIEN

CNC fräs Milltool MT03

MT03 med rörligt koordinatbord gör den mycket robust och den tål tuffa arbetspass. Levereras alltid helt inbyggd och med bestyckning anpassad till din verksamhet.
Mer information om MT03 finns HÄR

MT04 SERIEN

CNC fräs Milltool MT04

MT04 serien  är våra instegsmodeller som finns i tre storlekar och kan bestyckas med olika spindelmotorer. 
Mer information om MT04 finns HÄR

Vad är en bäddfräs?

En bäddfräs är en kraftfull CNC-maskin som används för att bearbeta arbetsstycken med hög precision och noggrannhet. Trots att många tänker på bäddfräsar för stora objekt, är det viktigt att notera att Milltool anpassar maskinerna efter dina behov, oavsett om det handlar om stora, medelstora eller mindre maskiner. Vi sätter kundanpassning i fokus, en parameter där vi skiljer oss från många konkurrenter.

Hur fungerar en bäddfräs?

En bäddfräs bearbetar arbetsstycken genom att spindeln, med olika verktyg, skär och formar materialet med hjälp av avancerad CNC-styrning. Den robusta bädden bär arbetsstycket medan den rörliga bommen för X&Y-transport positioneras exakt för att möjliggöra precision. Med höghastighetsspindeln och noggrant programmerad programvara utförs skärningen med hög precision och effektivitet. Slutligen övervakar operatören processen för att säkerställa optimala resultat i form av detaljerade och kvalitativa komponenter.

Vad skiljer sig en bäddfräs från en konventionell CNC-fräs?

Den främsta skillnaden mellan en bäddfräs och en konventionell CNC-fräs ligger i deras konstruktion och kapacitet men också genom sin flexibilitet. Arbetsbordet kan delvis bestyckas med olika typer av arbetsbord, där en del kan bestyckas med vakuumbord för snabb och säker fixering, medan en annan del kan ha T-spårbord för mekanisk fixering. Dessutom kan Milltools bäddfräsar utrustas med en större slaglängd på Z-axeln för att möjliggöra enkel integrering av en fjärde roterande axel för bearbetning 360 grader. Samtliga av Milltools bäddfräsar kan levereras med inbyggda dörrar och säkerhetsbrytare samtidigt som den kan byggas helt anpassad efter specifik skivstorlek och bestyckas med dammutsug. Bäddfräsarna kan dessutom utrustas med både fräs och skärfunktion i samma maskin med dubbel Z-axel.

Inom vilka områden används bäddfräsar?

Bäddfräsar används inom en mängd olika branscher och erbjuder en enorm flexibilitet. Den kan anpassas med olika tillval för att passa användarens specifika behov. Milltools maskiner kan fräsa i plast, aluminium, trä samt andra material med enastående precision och effektivitet. Våra bäddfräsar är utformade för att möta de mest krävande behoven hos våra kunder och leverera enastående prestanda i varje bearbetningsoperation.

Vill du öka din produktionskapacitet och förbättra din bearbetningsprecision?
Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra bäddfräsar och hur de kan ta din verksamhet till nästa nivå. Milltool är din pålitliga partner för avancerad precisionsteknologi och effektiva bearbetningslösningar.

bottom of page