top of page

VÅRA CNC- FRÄSMASKINER

CNC Fräsmaskiner från Milltool levereras alltid helt startklara och bestyckade enligt dina önskemål. Vi gör alla inställningar på vår verkstad innan din maskin levereras. Vi utbildar dig och levererar dokumentation på svenska.
Vi är i första hand tillverkare och inte importör så vi kan produkterna vi säljer vilket garanterar bästa support.

MT01 SERIEN

CNC fräs Milltool MT01 serien

Vår största anpassningsbara modell. Såväl storlek på maskin som bestyckning och specifikationer anpassas efter dina behov.
Mer information om MT01 finns HÄR

MT03 SERIEN

CNC fräs Milltool MT03

MT03 med rörligt koordinatbord gör den mycket robust och den tål tuffa arbetspass. Levereras alltid helt inbyggd och med bestyckning anpassad till din verksamhet.
Mer information om MT03 finns HÄR

MT02 SERIEN

CNC fräs Milltool MT02 serien

MT02 serien finns i tre storlekar och bestyckas individuellt. Detta är en robust och mångsidig modell för fräsning i många olika material.
Mer information om MT02 finns HÄR 

MT04 SERIEN

CNC fräs Milltool MT04

MT04 serien  är våra instegsmodeller som finns i tre storlekar och kan bestyckas med olika spindelmotorer. 
Mer information om MT04 finns HÄR

CNC Fräsmaskiner

CNC, Computer Numerical Control är ett datorsystem för att styra verkstadsmaskiner, eller maskiner som programmeras numeriskt. Med hjälp av styrsystemet kan man tillverka komplicerade delar på ett enhetligt och automatiskt sätt. Innan datorer började styra processen hette tekniken NC och styrning gjordes ofta via hålkort. NC står för numerical controll och 1958 kom de första kommersiella CNC styrda maskinerna och CNC står för Computer numerical controll. Utvecklingen drevs främst i USA där tekniken kunde serietillverka komponenter med en precision till framförallt flygindustri och försvarsindustri som tidigare inte varit möjligt.

Fräsmaskiner är mycket mångsidiga och används i en rad olika branscher, inklusive tillverkningsindustrin, verkstadsverksamhet, prototypframställning och mycket mer. De används också ofta för att skapa detaljer för maskiner, fordon, flygplan och andra produkter där hög precision och kvalitet är viktiga. Maskinen klarar att berabeta många olika typer av material men fräsmotor och mekanik måste anpassas efter de material man vill bearbeta.

En CNC Fräsmaskin från Milltool AB är oftast av typen vi kallar bäddfräs. Maskinen har ett treaxligt koordinatsystem och materialet som ska bearbetas placeras på maskinens arbetsbord och fixeras mekaniskt eller med vakuumteknik. Dessa maskiner kan vara relativt små eller upp till flera meter.

Tillval till våra fräsmaskiner

Vi erbjuder ett brett utbud av tillval till våra CNC fräsmaskiner. Några av de vanligaste är:

Fräsmotorer

Vi erbjuder spindelmotorer från erkända tillverkare så som Tekno Motor, AMB- Kress och Elte. Men det vanligaste är att vi monterar en fräsmotor från Tekno Motor.

Kontrollpaneler

Ett annat vanligt tillval är dammskyddade kontrollpaneler som är anpassade till industriella miljöer. Detta är ett tillval som resulterar i en problemfri användning, kontrollpanelen anpassas självklart efter fräsmaskin och behov.

Dammutsug

Dammutsug för att snabbt och enkelt bli av med spån från arbetsytan. Genom att investera i en dammutsug kommer ni hålla arbetsplatsen fri från smuts och damm som annars potentiellt kan störa produktionen.

Maskinbord

Ett vakuumdrivet maskinbord för enkel materialfixtering. Genom att välja till ett vakuumbord kommer ni att kunna arbeta snabbare såväl som effektivare. Resultatet blir även bättre då materialet är fixerat utan vibrationer.

Kylanläggning

Vi erbjuder olika typer av verktygskylning beroende på material och maskin. Rätt verktygskylning underlättar bearbetningen i framförallt aluminium och säkerställer bra resultat i produktionen.

Maskinskydd

En heltäckande box, tillverkad i aluminium med sidor av makrolon eller akrylplast. För att bibehålla hög säkerhet runt maskinen och på arbetsplatsen används ofta säkerhetsbrytare på maskindörrar som stoppar maskinen om dörr öppnas under drift.

CAD/CAM program

Vi erbjuder i första hand Aspire eller Cut2D Pro beroende på vad maskinen ska användas till.
Programvaran vi erbjuder är alltid kombinerad CAD & CAM funktion så ingen annan mjukvara behövs. Våra CAD/CAM program är självklart anpassade för CNC fräsmaskiner. Ett bra och lättarbetat CAD/CAM program är väldigt viktigt för att få en effektiv och pålitlig tillverkningsprocess.

bottom of page