top of page

CNC-ROUTER

En CNC-router är en avancerad maskin som är datorstyrd och konstruerad för bearbetning av material genom att skära, gravera och forma. Dessa maskiner kan hantera ett brett spektrum av material, inklusive trä, kompositmaterial, aluminium, plast och skum. Funktionen hos en CNC-router baseras på dess förmåga att tolka CAD-filer (datorstödd design), vilka den omvandlar till specifika styrkommandon. Dessa kommandon aktiverar maskinen att utföra komplexa och precisa bearbetningsprocesser. Användningen av CNC-routers sträcker sig över flera industriella områden som till exempel: tillverkning av skyltar, möbelproduktion samt utveckling av prototyper. Dess breda kapacitet understryker dess tekniska mångsidighet att förbättra produktiviteten och precisionen i tillverkningsprocesser.

MT01 SERIEN

CNC fräs Milltool MT01 serien

Vår största anpassningsbara modell. Såväl storlek på maskin som bestyckning och specifikationer anpassas efter dina behov.
Mer information om MT01 finns HÄR

MT02 SERIEN

CNC fräs Milltool MT02 serien

MT02 serien finns i tre storlekar och bestyckas individuellt. Detta är en robust och mångsidig modell för fräsning i många olika material.
Mer information om MT02 finns HÄR 

MT04 SERIEN

CNC fräs Milltool MT04

MT04 serien  är våra instegsmodeller som finns i tre storlekar och kan bestyckas med olika spindelmotorer. 
Mer information om MT04 finns HÄR

Vad är skillnaden på en CNC router och en bäddfräs?

CNC-routers och CNC-bäddfräsar skiljer sig åt i vissa avseenden, främst gällande deras konstruktion, kapacitet, och användningsområden. CNC-routers är oftast lättare i sin konstruktion och har en hög hastighet, vilket gör dem idealiska för snabb bearbetning av mjukare material såsom trä, plast, och icke-järnmetaller för tillverkning av skyltar, möbler, och andra dekorativa eller funktionella objekt. CNC-bäddfräsar är kraftigare och konstruerade för att hantera hårdare material.
De har en stabil konstruktion som möjliggör hög precision och är lämpliga för mer krävande industriella tillämpningar som kräver detaljerad bearbetning, inklusive kompositbearbetning där kompositerna har en högre densitet, samt tillverkning av komponenter med komplexa former. Denna förmåga att hantera större och hårdare materialblock samt deras kapacitet att utföra mer komplexa och precisionskrävande operationer skiljer CNC-bäddfräsar från CNC-routers.

 

CNC-routerns konstruktion

En CNC-router är vanligtvis uppbyggd med ett platt arbetsbord där materialet placeras för bearbetning. Ovanför bordet finns en rörlig bro eller en spindel som kan flytta sig i X-, Y-, och Z-axlarna. Z-axeln, som håller i skär- eller frässpindeln, styrs av datorprogrammering för att skapa detaljerade snitt och former. Denna konstruktion tillåter snabb och precis bearbetning av mjukare material över stora ytor.

Vilka områden lämpar sig en CNC-router för?

En CNC-router lämpar sig väl för områden som träbearbetning, tillverkning av skyltar, möbeltillverkning, båtbyggnad, och prototypframställning. Den är även användbar inom produktion av dekorativa element, plast- och skumskärning samt bearbetning av lättmetaller som aluminium. Dessa maskiner är uppskattade för sin förmåga att effektivt och precist skapa komplexa former och detaljerade mönster på stora ytor. Våra CNC-routers lämpar sig väl för både styckestillverkning och serietillverkning.  

bottom of page