top of page

Bäddfräsar för trä

Träbearbetningsindustrin, med sin rika tradition och innovation, kräver verktyg och utrustning som kan leverera både precision och mångsidighet. Milltools bäddfräsar har blivit ett återkommande inslag inom detta område genom att erbjuda ett brett utbud av maskiner som kan anpassas för att möta de unika behoven som finns i branschen. Från kompakta enheter perfekta för detaljerat snickeriarbete till kraftfulla, storskaliga bäddfräsar designade för mer omfattande styckestillverkning, utmärker sig vårt fokus på kundanpassning och flexibilitet. Denna anpassningsbarhet är särskilt viktig inom träbearbetning, där precision och noggrannhet är avgörande för att uppnå den högsta kvaliteten på de slutliga produkterna.

MT01 SERIEN

CNC fräs Milltool MT01 serien

Vår största anpassningsbara modell. Såväl storlek på maskin som bestyckning och specifikationer anpassas efter dina behov.
Mer information om MT01 finns HÄR

MT02 SERIEN

CNC fräs Milltool MT02 serien

MT02 serien finns i tre storlekar och bestyckas individuellt. Detta är en robust och mångsidig modell för fräsning i många olika material.
Mer information om MT02 finns HÄR 

MT03 SERIEN

CNC fräs Milltool MT03

MT03 med rörligt koordinatbord gör den mycket robust och den tål tuffa arbetspass. Levereras alltid helt inbyggd och med bestyckning anpassad till din verksamhet.
Mer information om MT03 finns HÄR

MT04 SERIEN

CNC fräs Milltool MT04

MT04 serien  är våra instegsmodeller som finns i tre storlekar och kan bestyckas med olika spindelmotorer. 
Mer information om MT04 finns HÄR

Träbearbetning

Träbearbetning innefattar en rad olika tekniker och processer för att forma och bearbeta trämaterial till färdiga produkter. Denna disciplin omfattar traditionella hantverksmetoder såväl som moderna bearbetningstekniker såsom CNC-fräsning, svarvning, sågning och bäddfräsning. Bäddfräsning är särskilt värdefullt för att uppnå hög precision i framställningen av detaljerade trädelar. Tekniken som används väljs baserat på träets natur, den önskade produktens form och komplexiteten i det slutgiltiga objektet. Träbearbetning kräver stor kunskap om träets egenskaper samt en stor kunskap av verktyg och maskiner för att säkerställa de färdiga produkternas kvalitet, hållbarhet och estetik.

Bäddfräsar för träbearbetning

Våra bäddfräsar ungerar som återkommande verktyg inom träbearbetningsindustrin tack vare deras förmåga att anpassas för ett stort antal av projektstorlekar och specifika krav. Vi tillhandahåller maskiner som kan skräddarsys för att uppfylla unika kundbehov, från mindre modeller lämpade för finbearbetning till större enheter avsedda för komplex styckestillverkning. Vårt engagemang för kundanpassning och flexibilitet är avgörande för träbearbetning, där varje materialbit kan kräva unik behandling för att framhäva dess naturliga skönhet och styrka.

I motsats till vanliga CNC-fräsar, erbjuder våra bäddfräsar en unik kombination av flexibilitet och prestanda genom möjligheten att konfigurera arbetsbordet med olika fixeringssystem, som vakuumbord och T-spårbord. Denna anpassningsförmåga garanterar arbetsstyckets stabilitet under bearbetningsprocessen. Dessutom kan dessa maskiner utrustas med utökad slaglängd på Z-axeln och möjlighet till integration av en fjärde roterande axel, vilket möjliggör bearbetning från olika vinklar som ytterligare höjer flexibiliteten och precisionen vid arbete med trämaterial.

Våra modeller

Från MT01-serien, som är känd för sin robusthet och flexibilitet för en mängd av bearbetningsuppgifter, till MT02 och MT04-serierna, designade för att leverera kvalitet och prisvärdhet för olika tillämpningar, är vår strävan att bistå olika företag inom träindustrin att uppnå sina produktionsambitioner. Att välja en bäddfräs från Milltool innebär en investering i teknologi som inte bara uppfyller nuvarande behov utan även kan anpassas för framtida utmaningar och möjligheter inom träbearbetning och andra materialområden.

bottom of page