top of page

Bäddfräsar för komposit

Kompositmaterial, med sina unika egenskaper och mångsidiga användningsområden, kräver specialanpassade lösningar för att uppnå optimala resultat. Milltools bäddfräsar är som gjorda för kompositbearbetning, detta genom att erbjuda ett omfattande utbud av maskiner som kan skräddarsys för att möta de särskilda behoven hos varje kund. Våra bäddfräsar finns från mindre enheter designade för finbearbetning av komplexa kompositdelar till kraftfulla, storskaliga bäddfräsar anpassade för mer komplex styckestillverkning. Med detta breda utbud framhävs vårt fokus på kundanpassning och flexibilitet.
Denna anpassningsförmåga är särskilt betydelsefull inom kompositbearbetning, där bearbetningsprecision och anpassning till materialspecifika egenskaper är avgörande för att säkerställa högsta möjliga kvalitet på slutprodukterna.

MT01 SERIEN

CNC fräs Milltool MT01 serien

Vår största anpassningsbara modell. Såväl storlek på maskin som bestyckning och specifikationer anpassas efter dina behov.
Mer information om MT01 finns HÄR

MT02 SERIEN

CNC fräs Milltool MT02 serien

MT02 serien finns i tre storlekar och bestyckas individuellt. Detta är en robust och mångsidig modell för fräsning i många olika material.
Mer information om MT02 finns HÄR 

MT03 SERIEN

CNC fräs Milltool MT03

MT03 med rörligt koordinatbord gör den mycket robust och den tål tuffa arbetspass. Levereras alltid helt inbyggd och med bestyckning anpassad till din verksamhet.
Mer information om MT03 finns HÄR

MT04 SERIEN

CNC fräs Milltool MT04

MT04 serien  är våra instegsmodeller som finns i tre storlekar och kan bestyckas med olika spindelmotorer. 
Mer information om MT04 finns HÄR

Kompositbearbetning

Bearbetning av kompositmaterial omfattar ett flertal olika tekniker och processer för att forma och förädla dessa material till färdiga produkter eller komponenter. Detta inkluderar avancerade bearbetningstekniker som CNC-fräsning, vattenskärning och bäddfräsning där den sistnämnda tekniken erbjuder exceptionell precision för framställning av detaljerade kompositdelar.
Valet av bearbetningsteknik beror på kompositmaterialens unika sammansättning, den eftersträvade formen på slutprodukten och komplexiteten i det slutliga objektet. Framgångsrik kompositbearbetning kräver djupgående kunskap om materialspecifika egenskaper samt ett omsorgsfullt val av maskiner för att uppnå önskade resultat i form av kvalitet, hållbarhet och prestanda hos de producerade komponenterna.

Bäddfräsar för kompositbearbetning

Inom kompositbearbetningsindustrin har våra bäddfräsar etablerat sig som en central del tack vare deras förmåga att anpassas för en rad olika projektstorlekar och krav. Vi erbjuder maskiner som kan specialanpassas för att möta unika kundbehov, från mindre modeller optimala för precisionstillverkning till större enheter lämpliga för mer omfattande produktionskrav. Vårt åtagande till kundanpassning och flexibilitet är avgörande för bearbetning av kompositmaterial, som ofta kräver skräddarsydda lösningar för att framhäva materialens bästa egenskaper och uppnå högsta möjliga kvalitetsstandard på slutprodukterna.

Till skillnad från standard CNC-fräsar, erbjuder Milltools bäddfräsar en unik kombination av flexibilitet och prestanda genom anpassningsbara arbetsbord utrustade med olika fixeringssystem, såsom vakuumbord och T-spårbord. Dessa egenskaper säkerställer att kompositmaterialen kan hanteras och bearbetas med högsta möjliga precision och stabilitet. Maskinerna kan dessutom utrustas med förlängd slaglängd på Z-axeln och möjlighet till integration av en fjärde roterande axel, vilket möjliggör bearbetning från flera vinklar vilket ytterligare ökar flexibiliteten och precisionen vid arbete med kompositmaterial.

Våra modeller

Från MT01-serien, känd för sin robusthet och anpassningsförmåga för ett flertal av bearbetningsuppgifter, till MT02 och MT04-serierna, som erbjuder kvalitet och kostnadseffektivitet för specifika applikationer. Att välja en bäddfräs från Milltool innebär en investering i teknologi som inte bara tillgodoser nuvarande behov utan även erbjuder möjligheten att anpassa sig till framtida utmaningar och möjligheter inom bearbetning av kompositmaterial och andra avancerade material.

bottom of page