top of page

Bäddfräs för aluminium

Bearbetningsindustrin står inför unika utmaningar och krav där precision, effektivitet och anpassningsbarhet är av yttersta vikt. Inom detta område har Milltools bäddfräsar visat sig vara ytterst värdefulla. Genom att erbjuda ett brett utbud av maskiner som kan skräddarsys för att möta de specifika behoven hos varje kund, från kompakta maskiner idealiska för finbearbetning till storskaliga bäddfräsar utformade för mer omfattande projekt har vårt fokus på kundanpassning och flexibilitet blivit avgörande. Detta är särskilt viktigt för bearbetning av aluminium, ett material som kräver särskild precision och omvårdnad, för att säkerställa överlägsen kvalitet på de slutgiltiga produkterna.

MT01 SERIEN

CNC fräs Milltool MT01 serien

Vår största anpassningsbara modell. Såväl storlek på maskin som bestyckning och specifikationer anpassas efter dina behov.
Mer information om MT01 finns HÄR

MT02 SERIEN

CNC fräs Milltool MT02 serien

MT02 serien finns i tre storlekar och bestyckas individuellt. Detta är en robust och mångsidig modell för fräsning i många olika material.
Mer information om MT02 finns HÄR 

MT03 SERIEN

CNC fräs Milltool MT03

MT03 med rörligt koordinatbord gör den mycket robust och den tål tuffa arbetspass. Levereras alltid helt inbyggd och med bestyckning anpassad till din verksamhet.
Mer information om MT03 finns HÄR

MT04 SERIEN

CNC fräs Milltool MT04

MT04 serien  är våra instegsmodeller som finns i tre storlekar och kan bestyckas med olika spindelmotorer. 
Mer information om MT04 finns HÄR

Aluminiumbearbetning

Aluminiumbearbetning innefattar ett stort urval av olika tekniker och processer för att forma och bearbeta aluminiummaterial till färdiga produkter eller komponenter. Det inkluderar metoder som fräsning, svarvning, borrning och CNC-bearbetning, där bäddfräsning möjliggör extremt hög precision i tillverkningen av detaljerade aluminiumdelar. Valet av teknik beror på aluminiumets egenskaper, den önskade slutproduktens form och komplexiteten i det slutliga objektet. Att framgångsrikt bearbeta aluminium kräver omfattande kunskap om materialets egenskaper samt ett noggrant urval av maskiner för att uppnå önskade resultat när det gäller kvalitet, hållbarhet och funktionalitet i de producerade objekten.

Bäddfräsar för aluminiumbearbetning

Inom aluminiumbearbetningsindustrin har våra bäddfräsar blivit en viktig del tack vare deras kapacitet att anpassa sig efter varierande projektstorlekar och krav. Milltool erbjuder maskiner som kan skräddarsys för att möta de unika behoven hos varje kund, från mindre modeller för detaljarbete till större enheter för omfattande bearbetningsuppgifter. Vårt engagemang för kundanpassning och flexibilitet är avgörande i arbetet med aluminium, som kräver särskild precision för att garantera slutprodukternas kvalitet.

Till skillnad från traditionella CNC-fräsar, erbjuder Milltools bäddfräsar en distinkt kombination av flexibilitet och kapacitet genom möjligheten att anpassa arbetsbordet med olika fixeringssystem, som vakuumbord och T-spårbord. Detta säkerställer arbetsstyckets stabilitet under bearbetningen. Vidare kan dessa maskiner utrustas med förlängd slaglängd på Z-axeln och möjlighet till integration av en fjärde roterande axel, vilket möjliggör bearbetning från alla vinklar och därmed ökar flexibiliteten och precisionen i arbete med materialet.

Våra Modeller

Från MT01-serien, känd för sin robusthet och anpassningsbarhet för många olika typer av bearbetningsuppgifter, till MT02 och MT04-serierna, som är utformade för att erbjuda kvalitet och prisvärdhet för särskilda applikationer. Oavsett vilka utmaningar man står inför så är vi redo att stödja företag inom aluminiumindustrin att nå sina produktionsmål. Att välja en bäddfräs från Milltool innebär att företag investerar i teknologi som inte bara tillgodoser deras nuvarande behov utan också är anpassningsbar för framtida utmaningar och möjligheter inom bearbetning av aluminium och andra material.

bottom of page