top of page

 

 

HÄR VISAR VI NÅGRA AV DE VANLIGASTE TILLVALEN OCH UPPGRADERINGARNA VÅRA KUNDER VÄLJER PÅ MODELLSERIE MT02. DET FINNS MÅNGA MÖJLIGHETER OCH VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SPECIFIKATION FÖR DINA BEHOV.

SPINDELMOTOR     

Uppgraderad spindelmotor mot grundutförande. Det är mycket viktigt att din nya maskin bestyckas med rätt spindelmotor för ditt behov. Det vanligaste är att vi monterar en spindelmotor från Tekno Motor på runt 1 kw med dubbla keramiska lager eller en ELTE 1 eller 1,5 kw. Andra alternativ finns också.
 

bild på en Spindelmotor

KONTROLLPANEL     

Dammskyddad kontrollpanel för industrimiljö. Detta tillval säkerställer problemfri användning även i dammiga miljöer. Anpassas efter maskintyp och kundbehov.

 

bild på en KONTROLLPANEL

HANDHJUL     

Handhjulet underlättar vid manuell förflyttning av axlarna. Man kan även flytta axlarna med knappar på tangentbordet men vi rekommenderar starkt denna lösning istället. Handhjulet har även andra praktiska funktioner vi gärna berättar mer om.
 

bild på ett HANDHJUL

DAMMUTSUG     

Enhet för dammutsug gör att man enkelt kan koppla på ett externt dammutsug. Denna är tvådelad med magnetfäste så det är enkelt att ta bort nedre delen vid byte av frässtål.

bild på ett dammutsug

VAKUUMBORD     

Ett bra vakuumbord underlättar materialfixeringen betydligt. Vi kan montera vakuumbord på hela eller del av arbetsytan för att passa din verksamhet. Vi har också många olika typer av bord och pumpar för att exakt möta ditt behov.

bild på ett vakuumbord

VERKTYGSKYLNING     

Vi har olika typer av kylanläggning beroende på materialet du vill bearbeta. Det är bäst att använda en modern anläggning som jobbar med liten mängd vätska kombinerat med tryckluft. En nippel att ansluta tryckluft kommer att finnas monterad på din maskin om du väljer detta tillbehör.

verktygskylning

MÄTA IN VERKTYGSLÄNGD     

Toolsetter är ett tillbehör som gör att man mäter in startläget på Z axeln med ett knapptryck. Maskinens styrprogram får ett korrekt startläge på Z axeln med stor exakthet.

verktygsmätare

INBYGGD MASKIN     

Heltäckande maskinskydd tillverkad i aluminium med sidor av makrolon. Rejäla öppningsbara dörrar i fronten. Detta tillval höjer säkerheten avsevärt runt maskinen och kan dessutom kompletteras med säkerhetsbrytare för maximal säkerhet på din arbetsplats. Dessutom bidrar skyddet till en mer lättstädad miljö. Finns till alla storlekar av MT04 modellen.

bild på inbyggd MT02
bottom of page