top of page

Tillval för MT03

 

 

HÄR VISAR VI NÅGRA AV DE VANLIGASTE TILLVALEN OCH UPPGRADERINGARNA VÅRA KUNDER VÄLJER PÅ MODELLSERIE MT03. DET FINNS MÅNGA MÖJLIGHETER OCH VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SPECIFIKATION FÖR DINA BEHOV.

SPINDELMOTOR     

Uppgraderad spindelmotor mot grundutförande. Det är mycket viktigt att din nya maskin bestyckas med rätt spindelmotor för ditt behov. Det vanligaste är att vi monterar en spindelmotor från Tekno Motor på runt 2 kw med dubbla keramiska lager. Andra alternativ finns också.
 

spindelmotor mt03

KONTROLLPANEL     

Dammskyddad kontrollpanel för industrimiljö. Detta tillval säkerställer problemfri användning även i dammiga miljöer. Anpassas efter maskintyp och kundbehov.

 

KONTROLLPANEL

HANDHJUL     

Handhjulet underlättar vid manuell förflyttning av axlarna. Man kan även flytta axlarna med knappar på tangentbordet men vi rekommenderar starkt denna lösning istället. Handhjulet har även andra praktiska funktioner vi gärna berättar mer om.
 

HANDHJUL

DAMMUTSUG     

Enhet för dammutsug gör att man enkelt kan koppla på ett externt dammutsug. Denna är tvådelad med magnetfäste så det är enkelt att ta bort nedre delen vid byte av frässtål.

dammutsug

ROTERANDE MASKINAXEL     

MT03 har i sitt grundutförande stor slaglängd på Z axeln och lämpar sig därför utmärkt att komplettera med 4:e roterande maskinaxel. Det innebär nya möjligheter att tillverka artiklar i ett stycke med bearbetning roterande. Montaget kan göras på olika sätt. Det kan exempelvis vara en fast monterad enhet på maskinbordet eller så kan den vara enkelt demonterbar och bara monteras vid användning

roterande maskinaxel

VERKTYGSKYLNING     

Vi har olika typer av kylanläggning beroende på materialet du vill bearbeta. Det är bäst att använda en modern anläggning som jobbar med liten mängd vätska kombinerat med tryckluft. En nippel att ansluta tryckluft kommer att finnas monterad på din maskin om du väljer detta tillbehör.

verktygskylning

MÄTA IN VERKTYGSLÄNGD     

Toolsetter är ett tillbehör som gör att man mäter in startläget på Z axeln med ett knapptryck. Maskinens styrprogram får ett korrekt startläge på Z axeln med stor exakthet.

verktygsmätare

CAD/CAM PROGRAM     

Ett bra CAD/CAM program är en förutsättning för ett bra slutresultat. Vi erbjuder i första hand Aspire eller Cut2D Pro beroende på vad maskinen ska användas till.
Programvaran vi erbjuder är alltid kombinerad CAD & CAM funktion så ingen annan mjukvara behövs. Dessutom är programvaran anpassad att användas med CNC fräsmaskiner och fungerar givetvis utmärkt med maskinens styrprogram.

cad_cam
bottom of page